2011. október 19., szerda

Gondolkozz és cselekedj!

Halihó!

Lányok,kicsit elő őszi szünetet tartok ma és holnap,ezért úgy döntöttem feltöltöm a bőrőm energiával,mert ez az időjárás már nem vált egyhamar sajnos:(

Ezért szétnéztem arcápolás és hajápolás terén,hogy hogyan is ápoljuk ősszel arcunk és hajunk!
Íme néhány jó tipp:
Arcápolás: 1.Radírozz,gondold a bőrőd helyébe magad,hogy nem tudsz lélegezni az elhalt hámsejtek ottléte miatt.Tehát használj radírozót,egy héten kétszer,hidd el a bőröd hálás lesz érte!
Én ezt használom: Garnier Pure termékcsalád,mélytisztító bőrradír gél,eukaliptusz kivonattal!
a képek minőségéért bocsássatok meg,de a fényképezőmet elfelejettem hazahozni:(

2.Regeneráld,hiszen a bőrőd megfárad a nyári hónapok alatt. Még jobban kiszárad, ráncok és vékony vonalak jelennek meg arcunkon! Nyáron legfontosabb,hogy arcunk matt legyen,ehhez általában tonikokat használunk,ami sokszor kiszáríthatja bőrünk,tehát válasszatok regeneráló hatású készítményeket! Nekem a legújabb szerelem most a Sunfleur csokis krémpakolás,nagyon puha lesz a pakolás után a bőröm,és isteni az illata!


Vagy használhattok lehúzható maszkokat! Én jelenleg ezt használom:
3. Hidratálj,hiszen ilyenkor a szél és a hideg kikezdi a bőrünk! Válasszunk a bőrtípusunknak megfelelő hidratálót,ha normál avagy zsíros bőrtípusba tartozunk akkor olajmentes terméket,ha száraz bőrtípusba akkor sűrűbb állagú krémet használjunk! Naponta kétszer( reggel és este) használjuk,és semmi esetre se feletkezzünk meg a testünk ápolásáról sem,tehát még kissé vizes bőrünkön masszírozzuk be a testápolót!
A jelenlegi kedvenceim:

A testápoló isteni kókusz illatú,nagyon gyorsan beszívódik,és nem szárad tőle ki a bőröm:)

És ha már testápolás,akkor megmutatom a most használt tusfürdőm:) Imádom a gyümölcsös tusfürdőket,de más illatot választok nyárra és őszre is,ezért esett a választásom a gránátalma-füge verzióra!
Még két dolog,hogy ne felejtsetek el sok folyadékot bevinni a szervezetbe és,hogy egyetek soksok gyümölcsöt:)

És akkor hajápolás!
Először is fontos az intenzív ápolás,tehát használjunk hajmosás előtti kimosható pakolást, vagy utána használatos vitaminokban gazdag pakolást,ám arra mindenképpen figyeljünk oda,hogy ne zsírosítsuk el túlságosan hajkoronánk:)
Másodszor teáztasd meg a hajad,nem butaság,öblítsd le zöld-kamilla vagy csalánlevél teával,ezek a gyógynövények egészségessé és fényessé varázsolják tincseid!
Harmadjára figyeljünk oda,hogy szárításnál ne állítsuk túl magasra a hőfokot,mert eltöredezhet tőle a hajunk! Továbbá figyeljünk az esős-párás napokon hajunkra,mivel könnyen göndörödik,használjunk waxot vagy hajfényt,hogy kevésbé menjek tönkre a reggel tökéletesen beállított frizkónk!

Én konkrétan a csalánlevélre esküszöm,a Dm-ben lehet kapni szárított családlevelet és leforrázom,kihűtöm és a hajamraöntöm a sampon kimosása után,ezt már nem öblítem ki. Tényleg szép fényes, és nem utolsó,hogy korpamentes lesz tőle a hajam!

Mostmár jöhet a hideg is,a bőrünk-hajunk felkészült és ellenáll!
Remélem hasznos tanácsokat olvastatok! Hajrá lányok:)

Ti hogyan ápoljátok hajatok-bőrötök az ősszel?

pusziii

1 megjegyzés:

  1. én is érzem már az időt a bőrömön :( zsírosabb nyugtató arckrémet használok :) és fürdés után mindig betestápolózom magamat :)

    VálaszTörlés