2011. november 22., kedd

Immunerősítés

Sziasztok!

Szeretek néha olyan témákkal foglalkozni ami mindenkit érint,ezért készítem ezeket a posztokat,hogy segítsek Nektek,most például abban hogyan erősítsük meg az immunrendszerünk még mielőtt bejön a nagy hideg. Hiszen egyikünk sem szeret náthás vagy influenzás lenni, a közérzet miatt sem,valamint azért sem,mert lehetetlen jól megjelenni az utcán:(

Ezért nézzünk szét,hogy mi az a pár nagyon  egyszerű dolog amit mi is megtehetünk,hogy ne legyünk betegek:)

Az immunrendszer a szervezet legfontosabb védelmező rendszere, amely támadásba lendül a baktériumok és vírusok ellen. A kórokozók szerencsés esetben gyengébbnek bizonyulnak, és elpusztulnak, még mielőtt bármi bajt okoznának. Néha viszont a falósejtek túllépnek saját hatáskörükön, és megtámadják, illetve elpusztítják a szervezet normális, egészséges sejtjeit is.
Fontos, hogy az immunrendszert egyensúlyban tudjuk tartani, hogy képes legyen felismerni és elpusztítani a kórokozókat, de ne legyen túl aktív, és ne támadja meg a szervezetet.
Az immunrendszer legnagyobb ellensége a folyamatos stressz, a hajszolt munkahelyi légkör, a túlzott aggodalom, a veszekedés és a félelem. Mindezek hatására a mellékvese a normálisnál több kortizol hormont termel, ez pedig megzavarja az immunsejtek működését, tehát gyengíti a test egész védekezőrendszerét. Ha ellensúlyozni akarjuk a negatív hatásokat, tenni kell azért, hogy az immunrendszer kellőképpen erős maradjon.
Ennek több módja is van, a legfontosabbak: megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, rendszeres mozgás, kiegyensúlyozott táplálkozás és rendszeres váltózuhany, illetve szaunázás.

Az alvás,mivel a szervezetünk ilyenkor töltődik fel energiával. Amit az immunrendszer felhasznál. Minden ember alvásigénye eltértő,de átlagosan 6-8 órát kell aludnunk,hogy regenerálódjunk.
A mozgás,mivel a szervezetünk ilyenkor termeli a védősejteket. Ideális a heti háromszori mozgás (kocogás,úszás).
A táplálkozás,mivel a szervezetünknek ilyenkor rengeteg vitaminra és ásványi anyagra van szüksége. Ezeket leginkább zöldségekből és gyümölcsökből tudja felvenni.
És a szaunázás vagy váltózuhany,hiszen javítja a vérellátást,átmelegíti a estet és fitten tartja az immunrendszert! A szauna heti egyszer,a váltózuhany heti ötször ajánlott!

Igazából mikor belegondolok ez tényleg nem sok idő,mégsem mozgok hetente háromszor:( viszont minden este megeszem egy almát,és szedek C vitamint, hétvégente eszem céklát és savanyított káposztát,ilyenkor ez nagyon kell a szervezetnek és szerencsére szeretem is:) Valamint a váltózuhanyt is szoktam alkalmazni,de nem heti ötször,hanem egyszer:( Pedig semmibe sem telne,tehát meg is fogadom,hogy fogom ötször alkalmazni,mert csak a csapot kell eltekerni!
Egyébként ajánlatos meleggel kezdeni és hűvössel befejezni:)

Remélem ezt a posztot hasznosnak tartottátok,és nem bánjátok,hogy megírtam!
A cikket a kiskegyed honlapján találtam:)

Ti hogyan erősítitek az immunrendszert?:)

Puszi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése